A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása elektronikus úton az eKérelem rendszeren keresztül, vagy papír alapon a Társaság által rendszeresített kérelmi nyomtatványokon igényelhető.

Az adatlapok az ügyféllel és az ügylettel kapcsolatos információkat tartalmazzák, valamint felsorolják a kérelem kötelező mellékleteit.

2014. július 1-től egységes ügyfélnyilatkozat került bevezetésre, ezzel egyidejűleg megszűnt az ügyfél alapnyilatkozat, és az ahhoz kapcsolódó három, támogatási formától függő (de minimis, csoportmentességi és mezőgazdasági csoportmentességi) opcionális nyilatkozat, a díjtámogatásról szóló nyilatkozat, valamint a rendezett munkaügyi kapcsolatok teljesítéséről szóló nyilatkozat.

A gazdasági társaságként, szövetkezetként működő ügyfél (adós) természetes személy tulajdonosát és első számú vezetőjét is nyilatkoztatni kell adatai felhasználása kapcsán, ezért a nyomtatványok köre 2012. július 1-től bővült ezzel a nyilatkozattal, melyet csak azoknak a tulajdonosoknak kell aláírniuk, akiknek az adatait a bank a kérelemnyomtatvány 4. pontjában megadja.

2012. július 1-től a kezesek nyilatkoztatását a Garantiqa az összes kezesre kiterjesztette, ezzel a nyomtatványok köre bővült (kezesi nyilatkozat – vállalkozások).

A nyomtatványok az alábbi linkről érhetők el: Kérelmi nyomtatványok