A Monitoring és Kockázati Kontroll Igazgatóság negyedéves kérése alapján a pénzügyi intézmények monitoring adatlapot készítenek azon ügyfelek/ügyfélcsoportok vonatkozásában, ahol a Garantiqa kezesség vállalása 100 M Ft feletti, vagy a Garantiqa saját kockázatú kitettsége 50 M Ft feletti és az adós(ok)nak van egyedi bírálatú ügylete.

Az adatlap kitöltése történhet a GHG ügyfélkapu e-monitoring szolgáltatásán keresztül, illetve a honlapról elérhető monitoring adatlap kitöltésével és email-en ( címre) történő visszaküldésével.

A pénzügyi intézmények részére a negyedév utolsó hónapjának 10. napjáig a GHG által megküldésre kerül az érintett ügyfelek listája. Az adatlapok beküldési határideje az adatkérő levélben kerül meghatározásra.
Amennyiben egy ügyfél vonatkozásában az adatszolgáltatási határidőig megszűnik a GHG kezességvállalása, vagy beváltási kérelem kerül benyújtásra, a monitoring adatlap kitöltése nem szükséges. Ezen ügyfelek esetében is tájékoztatás szükséges a monitoring adatlap kitöltésének eltekintési okáról.