Az első fecske

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kedvezményes kamatozású, állami támogatás mellett nyújtott folyószámlahitel-konstrukció, mely a vállalkozások részére egy évre rögzített összegű, szabadon felhasználható hitelkeretet biztosít. A hitelkeret maximális összege 100 millió Forint, a hitel futamideje 1+1 év.

Társas vállalkozások esetén kötelező biztosíték a vállalkozás legalább 50 %-os mértékű tulajdonosának / tulajdonosainak készfizető kezességvállalása. Egyéni vállalkozónál bármely nagykorú magánszemély vállalhatja a kezességet, aki megfelel a KAVOSZ Üzletszabályzatában rögzített feltételeknek. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása minden esetben bevonásra kerül a biztosítéki körbe. További fedezetül szolgál a hitelező bank javára kiállított felhatalmazás beszedési megbízás benyújtására a vállalkozás más hitelintézetnél vezetett pénzforgalmi bankszámlá(i)ra valamint 10 millió Ft feletti hitelösszeg esetén a hitelező bank a vállalkozás hitelképességének függvényében ingatlanfedezetet is kérhet.

A hitelnyújtó a hitelkeret minél egyszerűbb igénybevétele érdekében egy MasterCard Standard típusú, nemzetközi bankkártyát bocsájt ki a vállalkozó számára. Ezen kívül a hitelkeret az egyéb, szokásos módokon is igénybe vehető, pl. átutalás, banki vagy ATM-ből történő készpénzfelvétel, stb.

A hitel részletes feltételrendszerét a KAVOSZ Üzletszabályzata, a kapcsolódó díjakat pedig a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kondíciós listája tartalmazza.