10 ezer vállalkozást minősített előzetesen a Garantiqa

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. – az MFB-csoport tagjaként – a Magyar Állam, a kereskedelmi bankok és takarékszövetkezetek tulajdonában álló (a bankokkal azonos státuszú) pénzügyi vállalkozás, amit 25 évvel ezelőtt azért hoztak létre, hogy készfizető kezességvállalásával hitelfelvételhez segítse azon mikro-, kis- és középvállalkozásokat, akik a hitelintézetektől nem, vagy nem az általuk igényelt összegben kapnának hitelt; a hitelintézetek által elvárt fedezet hiányában vagy az alacsonyabb hitelképességi besorolásuk miatt. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességével már több, mint 400.000 alkalommal jutottak vállalkozások hitelhez működésük fenntartásához és fejlesztési elképzeléseik megvalósításához.

A Garantiqa közvetlenül a pénzügyi intézményekkel áll kapcsolatban, a kezességvállalási kérelmet is a hitelintézet nyújthatja be a Garantiqa részére. Társaságunk legújabb kezdeményezésével azonban közvetlenül a vállalkozásokat szólítja meg: nyilvánosan elérhető adatok alapján több mint 10 ezer hazai vállalkozás garanciaképességi vizsgálatát végeztük el.

2018 szeptemberében postai és elektronikus úton keressük fel ezeket a vállalkozásokat, hogy tájékoztassuk garanciaképességükről, és arról, hogy abban az esetben is finanszírozáshoz juthatnak a Garantiqa kezességvállalás segítségével, ha a pénzügyi intézmény előírásainak megfelelő biztosítékokkal nem rendelkeznek. Így akár dologi fedezet nélkül is kaphatnak folyószámla-, forgóeszköz- vagy beruházási hitelt működési vagy fejlesztési céljai megvalósításához. A hitel visszafizetésének forrását természetesen a vállalkozásnak kell kigazdálkodnia: a Garantiqa a hitelhez jutást támogatja, a hitel visszafizetése a vállalkozás felelőssége.

Amennyiben vállalkozása megkapta a Garantiqa levelét, a mellékelt, finanszírozó hitelintézet részére kiállított készfizető kezességvállalási szándéklevéllel forduljon bármelyik hazai bankhoz vagy takarékszövetkezethez, és – akár felajánlható fedezet nélkül is – érdeklődjön hitelfelvételi lehetőségeiről. Erre akkor is bátorítjuk, ha az Ön vállalkozása most nem kapott személyre szóló megkeresést, mivel a szolgáltatásaink egyaránt elérhetőek bármelyik mikro-, kis- és középvállalkozás részére, legyen az egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozás. A hitelfelvétel és az ahhoz szükséges készfizető kezességvállalás igénylésének további teendőiről, feltételeiről a vállalkozás által választott hitelintézet ügyintézőjétől tud teljes körű tájékoztatást kérni.

Amennyiben bármilyen kérdése van, keressen bennünket az e-mail címen vagy forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a +36-1-444-0123 telefonszámon.