Indul a Garantiqa Direkt

Garantiqa Direkt néven digitális ügyfélportált indít 2020. november 16-tól az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Az új szolgáltatás igénybevételével, egy egyszerű lekérdezéssel az érdeklődő vállalkozások előzetesen informálódhatnak garanciaképességükről, illetve az egy hitelfelvétel során igénybe vehető lehetséges garancia összeghatáráról.

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességével még nem rendelkező hazai mikro-, kis- és közepes vállalatok számára a Garantiqa Direkt ügyfélportál elindításával lehetőség nyílik garanciaképességük és garanciaképességük összeghatárának egyszerű felületen történő lekérdezésére.

A Garantiqa Direkt ügyfélportál lényege, hogy a vállalkozások közvetlenül – saját bankjuk, vagy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. további bevonása nélkül -, a portál felületén (jövő évtől mobil applikáción keresztül is) szándéknyilatkozatot igényelhetnek és a Garantiqa által kiállított szándéknyilatkozatot letölthetik.

A vállalkozások a szándéknyilatkozatok birtokában magabiztosabban kereshetik meg finanszírozó bankjukat annak ismeretében, hogy a Garantiqa kezességvállalása a hitelfelvétel során igénybe vehető.

A Garantiqa Direkt portál indítása (https://direkt.garantiqa.hu)
Az androidos applikáció letölthető innen.
Az IOS-es applikáció letölthető innen.

Felhasználási feltételek
Felhasználói kézikönyv